De kazerneterreinen van Ede zijn landelijk bekend. Het terrein is 106 hectare groot en werd tot enkele jaren geleden gebruikt voor de legering van militairen. De terreinen kennen een grote verscheidenheid aan woningen. De woningen worden ontworpen en gebouwd door verschillende ontwikkelaars. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met verschillen in hoogte en de statige bomen en lanen die er al liggen. Daardoor zijn de kazerneterreinen geen nieuwbouwwijk, maar een nieuwe wijk in een bestaand, monumentaal en groen gebied. Ontdek ze alle vier:

Elias Beeckman

Op het terrein van de voormalige Elias Beeckman kazerne vindt u het grootste project dat in handen is van een ontwikkelaar: het Elias Beeckmancomplex.

Bekijk Elias Beeckman

Prins Maurits Kazerne

In de monumentale gebouwen en nieuwbouw op de Prins Maurits Kazerne vindt u een bijzondere mix van wonen, werken, ateliers en zorg.

Bekijk Prins Maurits Kazerne

Het World Food Center

Akoesticum en het World Food Center vormen samen met andere bedrijven op het gebied van food, cultuur, horeca en gezondheid een nieuw levendig stadsgebied.

Ga naar het World Food Center
Artist Impression Simon Stevin Kazerneterrein. De afbeeldingis in vogelperspectief gemaakt en kijkt uit over de ontworpen wijk.

Simon Stevin

De nieuwbouwwoningen op het Simon Stevin-terrein krijgen vorm in verschillende fasen. Hier kunt u wonen zoals u dat wilt. Simon Stevin heeft een aparte website.

Ga naar simon-stevin.nl