Woontorens op de voormalige sintelbaan Elias Beeckman

In 2011 is in het ontwikkelingsplan Kazerneterreinen besloten dat er woontorens komen op de voormalige atletiekbaan. In het beeldkwaliteitsplan uit 2013 wordt beschreven hoe dit eruit moet komen te zien. Begin dit jaar is een start gemaakt met het opstellen van uitgangspunten en eisen voor deze complexen. De uitgangspunten omvatten op hoofdlijnen dat er drie woontorens komen. Eén van de drie torens is gereserveerd voor het sociale huursegment. De andere torens zijn gepland voor de vrije sector. Dat kunnen zowel huur- als koopappartementen worden.

Ontwerp

Dit najaar kunnen ontwikkelaars en architecten een ontwerp maken, op basis van uitgangspunten en voorwaarden die de gemeente meegeeft. Begin volgend jaar hopen wij een ontwikkelaar en ontwerp te hebben geselecteerd. Op basis van dat ontwerp wordt de planologische procedure om het bestemmingsplan te wijzigen opgestart.

Informatieavond

Op maandag 16 september organiseert de gemeente Ede een informatieavond over de plannen. Tijdens deze avond informeren wij u over de uitgangspunten, is er ruimte voor het stellen van vragen en wij zijn benieuwd naar uw mening. Ook bespreken we hoe u de komende jaren op de hoogte wilt blijven. Er is nog geen ontwerp beschikbaar, we kunnen u dus nog niet laten zien hoe het er precies uit komt te zien.

Programma

  • 19.15 – 19.30 uur - Inloop
  • 19.30 – 19.35 uur - Inleiding
  • 19.35 – 20.05 uur - Presentatie plannen & uitgangspunten
  • 20.05 – 20.45 uur - Vragen & gesprek
  • 20.45 – 21.00 uur - Afsluiting

Locatie

De informatieavond is het Smaakpark, Nieuwe Kazernelaan 2, gebouw D15, 6711 JC Ede. Het Smaakpark ligt op de Maurits Noordkazerne.

Naar overzicht