Parklaan vertraagd

Impressie Parklaan

De aanleg van de Parklaan loopt helaas enkele maanden vertraging op. Dit komt door verschillende problemen die tijdens de voorbereiding en uitvoering naar voren zijn gekomen. Zo zijn er verschillende eekhoornnesten gevonden en moeten meerdere kabels en leidingen worden verlegd voordat de Parklaan aangelegd kan worden. Het gevolg is dat we niet in maart kunnen beginnen, maar waarschijnlijk pas over drie tot zes maanden. 

De eekhoorn is een beschermde diersoort. Daarom mogen ze niet verstoord worden in de periode waarin zij een nest hebben. Om die reden kunnen we de rest van de bomen tussen kazerneterrein Simon Stevin en de Nieuwe Kazernelaan op dit moment niet kappen. Dat kan pas weer na 1 augustus. Tot die tijd ligt het werk in dit gebied stil.

Verleggen kabels en leidingen

Op grote delen van de route van de Parklaan moeten ook kabels en leidingen worden verlegd. Deze verleggingen moeten plaatsvinden voordat de Parklaan aangelegd kan worden. Het gaat om meerdere delen van de weg, waaronder de Edeseweg en Bennekomseweg. We hopen dat deze verleggingswerkzaamheden in april of mei van start gaan.

Vragen?

Heeft u vragen over wat de vertraging voor u of uw woonomgeving betekent? Neem dan contact met ons op via (Projectteam Parklaan, Gemeente Ede) of (Margreet Tonen, omgevingsmanager Van Gelder).

Naar overzicht