Nieuwe woningen in de Van Essenkazerne en Elias Beeckman kazerneterrein

In de voormalig Van Essenkazerne en Elias Beeckmankazerne komen woningen. In de voormalig Van Essenkazerne komen 16 grondgebonden woningen in de vrije sector en 24 sociale huurwoningen. Woonstede en projectontwikkelaar De Bunte kopen ieder een deel van het gebouw van de gemeente en gaan samen met de ontwikkeling aan de slag. In de voormalige Elias Beeckman kazerne ontwikkelt projectontwikkelaar Gaudium een woon-/zorglocatie met 50 tot 60 kamers en maximaal 20 nieuwbouw appartementen.

Van Essenkazerne

De grondgebonden woningen komen in de westelijke vleugel en het midden paviljoen van het voormalig kazernegebouw. De sociale huurwoningen komen in de oostelijke vleugel. Aan die zijde van het gebouw komen balkons voor de appartementen. Op het zuidelijke binnenplein wordt een tuin aangelegd. Aan de noordzijde komen parkeerplaatsen en een halfverdiepte overdekte fietsenstalling met groen dak.

Elias Beeckman kazerne

De afgelopen jaren is een gedeelte van de rijksmonumentale gebouwen al omgebouwd naar appartementen en zijn er grondgebonden woningen gebouwd. Gaudium gaat nu het laatste stuk ontwikkelen van de Elias Beeckmankazerne.
 

Naar overzicht