Nationaal Kampioenschap Metselen

Nationaal Kampioenschap Metselen

Van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 april wordt op de voormalige Simon Stevinkazerne het Nationale Kampioenschap Metselen 2019 gehouden. Twaalf finalisten uit het hele land, VMBO leerlingen, strijden hier drie dagen lang om de nationale titel en de Gouden Troffel.

Een heuse stormbaan voor kinderen wordt er gemetseld. Het ontwerp hiervoor is gemaakt door architectuurstudenten van de Technische Universiteit Delft. En het mooie is dat het bouwwerk, als het klaar is, blijft staan en aan de buurt wordt overgedragen. Een nieuwe, mooie en stoere speelplek voor kinderen. Vanaf woensdagochtend 10 april kunt u de voortgang en de wedstrijd dagelijks ter plekke volgen. Iedere aanmoediging is natuurlijk van harte welkom.

Voor de buurt

Op vrijdagmiddag is de stormbaan qua metselwerk klaar. Voordat de winnaar van de wedstrijd bekend wordt gemaakt wordt de stormbaan overgedragen aan onze burgemeester. Deze overdracht vindt plaats om 14 uur. We hopen dat de meeste bezoekers parkeren bij het Akoesticum en dan te voet naar de stormbaan komen, maar het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat een aantal gasten de auto bij de stormbaan wil parkeren. Daarom zetten we verkeersregelaars in die de bezoekers begeleiden naar de plekken waar wel geparkeerd kan worden, dit zal grotendeels langs de aanliggende (bouw)wegen plaats vinden We hopen daarmee mogelijke parkeeroverlast voor u te beperken. U bent natuurlijk van harte welkom bij zowel de overdracht van de stormbaan als de prijsuitreiking in het Akoesticum.

Afrondende werkzaamheden

Met de overdracht van de metselwerken aan de gemeente is de stormbaan nog niet klaar. De weken daarna vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats en worden de speelelementen bevestigd. Eind april kan de stormbaan dan naar verwachting in gebruik genomen worden. Bekijk het programmaboekje.

Naar overzicht